beats by dre cheap

Svaki je dan, Dan žena!

Kad god se spomenu ženske uloge,  postavi se dilema: majka ili ljubavnica; zaposlena žena ili majka; kćerka ili supruga; tada za brojne žene počinje problem koji se često pretvori u paradoks – one preuzimaju sve više odgovornosti, izvršavaju sve više obaveza, ostvaruju se na sve više područja, a uživaju sve manje; pretvaraju se u servisne službe, sve dalje su od svojih potreba, sve više se osećaju krive, napete, opterećene brigama i još paradoksalnije: neuspješne i neostvarene. Jedna od apsurdnijih životnih zamki za žene otvara se dilemom: biti majka ili ljubavnica stavljajući te dvije vrlo bliske uloge u konflikt.

Ljubavnički i majčinski odnos nisu isključivi; to su samo različite vrste ljubavi i zadovoljenja različitih potreba; ljubavnistvo vodi u majčinstvo, a u zrelom braku ljubavni odnos dvoje odraslih ljudi podržava roditeljski odnos oba partnera prema djetetu; u još zrelijoj, novo biće još više povezuje partnere i produbljuje njihovu bliskost, nudeći zdrav model razvoja djetetu. Za dilemu majka ili ljubavnica nije odgovorna samo žena, već jednako i muškarac, a njegova uloga posebno je značajna u početku roditeljstva, dok je dijete sasvim malo i zavisno od majke. Ako partnerski odnos nije zadovoljavajući, žena će vjerojatno produžiti simbiozu s djetetom, fiksirati se u ulozi majke i u vlastitom djetetu kompenzovati potrebu za ljubavlju. Ovo je još jedno od uobičajenih "rješenja" koje vremenom postaje problem.

Ne zaboravite da žena – i kad je majka, i kad je  hranitelj, i kad je ljubavnica, i kad je kuharica, i kad je profesionalka, osoba s vlastitim potrebama, koja se razvija i osvještava sebe i život kroz različita iskustva i uloge. Nije dovoljno da žene imaju samo jedan dan u godini. Dan u kojem svi sebe zavaravamo da činimo nešto za žene kupujući jeftinu šminku i cvijeće. Poštujte svoju majku, sestru, djevojku, suprugu, kćerku svaki dan. Pokažite im da ih volite! Jer svaki je dan, Dan žena!

ZA ONE KOJI RAZMIŠLJAJU
http://individualno.blogger.ba
27/02/2011 10:59